Fluffpuff

Nu så har vi kommit hem ätit och precis satt oss ner i soffan. Wixie ligger här bredvid mig och myser. Idag så har jag köpt en sele åt Wixie, en likadan som Athos fast ljusblå. Signe var också med men Athos var hemma. När vi kollade på anslagstavlan så såg vi en lapp med en tjej som sökte hundvakt på helgerna, vi ringde henne när vi kom hem. Hon sa att vi skulle träffas på tisdag, det blir superkul!

Imorgon blir det också att vara med Athos och Signe. Kanske jag ska försöka pallra mig upp ur sängen innan 10:00 och gå till hundparken.
Om ni undrar är inte Wixie överviktig, hon har bara ett väldigt fluff som päls.

En tillbakablick i brist på annat

AtteLatten har fått ordentliga promenader hela lovet, så han ligger och sover under granen. Finis. Hans uppfödare var här igår och de är så trevliga! Nu sitter jag vid mammas dator, eftersom min dator har lite problem... Det positiva är att det finns mängder med valpbilder på Athos. Varsågoda.
  
Kolla vad liten han var när han kom till oss! Åh haha den pälsen var så enkel...


 Vackra fina Athosbäbisen. Och Tiger, när han var ny. Vila i Frid.

Hon skrattade

Nu har jag gått med Wixie i skogen och snart ska jag ät frukost. Jag halkade idag och landade på marken med rumpan och Wixie skarattade åt mig. Men hon var duktig på att vara lös. Jag gömde mig ganska många gånger idag pch hon hittade mig snabbt.

Ikväll kanske det blir hundparken med Athos.
Det är jätte kul att vara där nu, eftersom dom börjar våga göra någonting och inte bara stå vid våra ben.

Justja, nu är båda hundarna könsmogna! Känns precis som jag hämtade Wixie hos uppfödaren!
På tal om uppfödare! Jag hörde att Athos uppfödare skulle hälsa på dom idag! Spännande! Haha, tycker jag som sitter hemma i soffan!
Här kommer ett till bild från igår:



Goder Afton

Athos gnäller och kissar på mattor. Wixie skäller på dörren och har en kjol. Kort presentation av brudparet.
Nu kamera och snart ett nytt objektiv ger oss möjligheten att återigen bjuda på bilder.

Juldagen

Hej!
Nu sitter jag mätt i magen och ska snart ge Wixie mat. Hon ska få en julköttbulle i maten också;). Igår fick Wixie jätte mång julklappar, och jag fick en systemkamera:D Så nu kommer snart bilder. Jag har en digitalkemera men den är inte lika bra och bilderna blir inte lika fina.

Men idag har jag Athos och Wixie gått i nästan 3 timmar. Vi tränade lite och hundarna fick busa. Och när det kom en hund så var Wixie lös och vi gick förbi den utan att hon hälsade! Jag blev jätte stolt över henne och täningslusten är på på TOPP!

Vi är hos mormor och morfar nu och ska snart öppna julklapparna vi ska få av dom. Och Wixie ska få öppna några stycken också.

God Jul!

Athos har en fluga på sig. Vackra lilla killen. Utan honom vore livet så tråkigt, och jag tror inte jag skulle må så bra utan honom. 
 Åh han var duktig och åt inte upp julklapparna. Bara sina egna, som han på något magiskt sätt visste vilka de var. Fina vännen.

 God Jul! 
 




Ny, fin och ren

Nu har jag precis duschat Wixie. Nu springer hon runt och försöker torka sig själv på mattorna. Hon är så söt!

Jag tror att dom senaste dagarna har varit lite för hårda för henne. Så idag är vi bara hemma och vilar. Jag ska slå in lite julklappar, gå ut med Wixie igen och slå in lite fler julklappar.

Kanske jag går upp till djurmagazinet och kollar på nått åt Tjabo. Han måste också få något fint, en leksak tror jag.

Snart ska jag blåsa Wixie torr med hårtork, villket hon hatar. Och sedan blir det att gå ut.

Kommer också komma bilder senare under dagen kanske imorrn annars på juldagen på henne när hon har sin tomteluva.

Hundparken

Lojsan folket! Vi kom just in från skogen, mina händer är stela så det är svårt att skriva, och det var kul där uppe! Båda vovvarna var piggare och modigare och vågade springa lite med de andra hundarna.
 Nu ligger Athos och Wixie trötta och mysbiter på ben.

Tyvärr finns inga nya intressanta bilder, är fortfarande utan kamera. Den är saknad.


 SnöAthos.


 FinWixie

Julklappar

Nu har jag köpt julklappar till Wixie. Hon fick en leksak, ett ben, namnamnam tycker hon. Och sedan fick hon en till leksak åsså en sista.
Älskar att köpa saker till djur, så det lir ganska många. Funderar också på att köpa en sele till henne.

Idag så busade också Kärleksparet, roligt att se som vanligt.
En gammal bild på Wixie.

Voff

Nu är Athos julklappar fixade. En rosa sele, en liten pipleksak och en kam. Fast kammen är mest till mig, jag har redan provat den och den är jättebra! Nu kanske han blir tovfri äntligen.


 
 Fina Attebubben. Nu är han trött, nyborstad (all päls är nu på mina byxor) och ligger och mystuggar på ben.


Duktig vovve!

Jag är så stålt över min lilla bäbis. Hon är så duktig, utom när hon smiter för mig. Villket hon gjorde i fredags. Men det gick bra. Hon sprang över vägen (Där det nästan aldrig kör några bilar) och skällde för hon inte visste vad hon skulle göra. Och pappa såg henne och när hon hörde hans röst blev hon glad och sprang till han. Då tog han upp henne, hon var så rädd så hon skakade.

Men igår så gick hon lös i skogen och det gick jätte bra. Men mindre bra för mig. Jag hade ingen känsel i mina tår efter ett tag och fick gå till farmor och farfar för att värma dom.

Nu idag blir det promenad med Athos. Det ska bli jätte kul, för det var ett tag sedan dom träffades. Men kan tänka mig att det blir ganska ofta nu när det blir jullov.
Det är ju bara tre dagar kvar!

Som vanligt...

Athos: MAMMA vad äter du?!
Jag: Banan, vill du smaka?
Athos: SMAKA! *slickar lite på bananbit*
Jag: Gott?
Athos: ...Måste jag?
Jag: Det är gott, smaka nu.
Athos: MÅSTE jag?
Jag: Du ville ju ha.
Athos tar försiktigt bananbiten i munnen, tittar tvekande på mig och vänder sig och spottar ut den.
Jag: Suck...
Athos börjar rulla på bananen i någon minut. 
Sen sitter han och tittar på mig och tuggar på den. Lite av den.
Athos: Blä.
Sen tittar han på min banan.
Athos: Mamma får jag smaka?

Athosbubben

Athos har lärt sig massa trick, sitt vackert, slalom, hopp över ben (fast det gör han sällan, men han kan) och visa var min mobil är. Mammas duktiga bäbis. Har tränat mycket trick nu den här veckan, och det är jättekul.


"Sitt vackert"

Hej!
Var bara tvumgem att skriva lite:) Håller på att lära Wixie "sitt vackert" just nu. Det går jätte bra, hon kan sitta så som hon ska om man håller en godis framför. Det är ju alltid en början. 

Åh, jag önskar just nu att Wixie och Athos fick träffa varandra. Det är så kul att se sin hund glad, och när den busar med någon eller något.

Det är lycka för mig<3
Finaste tjabo<3

Vaktat Athos

Hej!
Nu har jag kommit hem från stallet eller mer rätt sagt Signe. Idag fick Wixie en kompis att vara med. Jag passade Athos idag för hela hennes familj skulle bort. Det var super kul! TACK FÖR JAG FICK PASSA HAN!! Wixie och Athos följde med till stallet då jag skulle ha teoriprov. Det var första gången för Athos, men han var jätte duktig, först så satte han sig alldeles vid dörren och morrade på hästarna...Sedan efter ett tag så gick jag dit igen då gick det bättre men när en häst rörde sig så morrade han igen. Men när jag hade prov gick mamma en promenad med dom, så dom blev mysigt blöta. Dom har busat och busat. Sedan for vi tillbaka hem till Signe, och han blev jätte glad! Kuligt och se!:DSå det var jätte kul att vara med han och hoppas på att jag kan få passa han fler gånger!
Hade ingen bild på Athos:(:(:(

Mysvovve

Sitter i sängen med en trött och frusen nybadad Athos under täcket. Jag tänkte jag skulle plugga lite, men har lite ont i huvudet och halsen, så kanske håller jag "äntligen" på att bli sjuk... har varit halvdålig i flera veckor känns det som, men det har aldrig blivit jobbigt nog att vara hemma från skolan för.
 Hursomhelst. Athos fick morra på hästar i stallet med Wixie, och jag hoppas det gick bra:) Första gången han var ensam hos en kompis, haha oj vad stor han är! :D

Nu ska jag skriva ner ett tal om en bok, lära mig att man säger am montag men im winter, träna på en redovisning och på samhällsprovet. Och psykologin kanske? Matten har jag tyvärr inte hemma, så får ta det en annan dag. Och just det, sticka ska jag också göra! Och köpa julklappar...

Lucia!

Gud så kul det var idag!
Idag gick Wixie och Athos luciatåg ner till stan. Vi samlades vid skallet och sedan gick vi ner till stan. När vi kom till stan så sjöng vi lite också. Tidnignen var där och tog kort på oss. Wixie var tomte och Athos en söt lite lucia. När vi varit klarit på stan så gick vi tillbaka till skallet igen, och där blev hudarna bjudna på hundburgare och vi fick också en liten påse hundfoder som tack för alla röster av Jumbos matte Britta. Dom hade vinnit på en tävlig som vi röstat på. Jag, Signe och Ellen åt brownie med grädde! Det var mumsigt.
Efter skallet gick vi till Signe och Ellen, där ifån fick jag skjus hem. Jätte snällt, TACK!
Glad Lucia (I förskott) Eller säger man så?:P

Luciatåget

Tyvärr är min kamera trasig, så inga bra bilder finns. Men luciatåget var väldigt lyckat och fikat på Skallet efteråt var mycket trevligt. Orkar inte beskriva allt som hände, men blev väldigt stolt över Athos när jag kunde kalla in honom bland alla hundar på stan:) Och Wixie var så söt i sin tomteluva, lillgumman. Tack för en fin dag!

 God Jul
Signe

LusseAthos

Idag har jag en Lucia i huset. Han heter Athos, och ska tillsammans med sin fina flickvän lussa på snögatorna. Kanske ska även Tibbe få följa med och bära julstrumpa, om hans matte tillåter det. Ska bli så roligt!


Härlig dag och kväll med fina vovvar och människa!

Hej!
Idag har Athos och Wixie varit på dejt med varandra på skallet. Sedan vart det inomhusbus och efter det en långpromenad med en till kompis också. Vi gick jätte långt och kom precis lagomt till hundparken. Det gick bra och Wixie var inte lika sur där som hon brukar. Men lika rädd. Athos var också rädd, och båda två stod där brevid oss som två statyer.
Efter det var deras ben nästan gjorda av snö. Så vi gick hem till Athos och sköljde av benen på dom. Men jag skulle igentligen hem, men Wixie frös så mycket så jag stannade och fikade varm macka.
Efter det gick jag hem med Wixie och båda två var härligt blöta när vi var framme.

Skallet

Vovvarna har varit på dejt på Skallet. Det gick bra och de var så söta:) 
  Tänkte visa några bilder, men orkar inte visa dem nu så de kommer senare. 

Wixie har gått lös:D

Hej!
Idag, eller för ett tag sedan. Då var jag och tränade med Wixie. Det gick jätte bra hon gjorde allt jag bad henne om. Så vart jätte stolt över henne. Och sedan gick hon lös en bit på väg hem och satt kvar när det kom andra hundar!
Imorrn hoppas jag att jag kan gå på skallet med Athos och Signe. Det var jätte länge sedan vi var där. Så det ska bli kul!
Måste bara säga att jag längtar så sjukt mycket till jul! Att få köpa julklappar och att få julklappar! Wixie ska få jätte många! Men sch.. hon får inte veta!
Bilden har inget med inlägget att göra:P
Finaste Tjabo! Bästa vännen jag har! Du sviker aldrig! Med dig är jag stark<3

Gud så det har snöat!

Hej!
Herregud så det snöade när vi var ute och tränade! Men det gick bra och träna men Wixie sprang efter en cykel en gång(a) Men hon är ju bara en valp:P
Måste bara säga en sak:D GUD SÅ SÖT ATHOS VAR NÄR HAN JAGADE SNÖN!:D
Nu så är vi inne i den varma värmen och ska snart fara och lämna en trimmer som vi lånat för att klippa Wixie.

Och precis när jag kom in slutade det snöa. Typ.

Kom precis in från snön, och mina händer gör ont. Flurfhundarna verkade ha kul i alla fall, de busade på för fullt i snön. Athos hoppade efter snöflingor och Wixie testade på att käka upp snön. Gott.

 Nu ligger Athos och sover på min tröja och jag jobbar för fullt med att få upp värmen.


Låt mig presentera... Wixie!

Hej alla som läser denna blogg!
Jag heter Felicia och är matte till Wixie. Wixie är en blandras mellan Bichon frise, Lhasa apso, Cotton de tulear och Dvärgpudel som det är mest i henne. Hon blir den 12 decebmer 9 månader. Hon är en glad men något försiktig tjej. Hon är ganska lydig, efter vi tränat hårt med inkallning värkar hon värkligen lyssna bra på det. Hon kan flera olika komandon och trix också:) Hon tycker om att leka med andra vovvar och särskilt Athos. Men ibland innan hon lärt känna hunden kan hon vara ganska bitchig.
För några veckor sedan så löpte hon för första gången! (Åh så stor hon har blivit! Det käns som vi nyss hämtade henne!(a)) Det gick bättre än vad jag trodde och hon blev faktiskt inte alls så "konstig" som vissa brukar bli.
Nu tränar vi och leker så fort vi får chansen!;)
Här kommer lite blider!:D
I bilen på väg hem när vi hämtade henne!
Lite större!
Och för ett tag sedan! (dårlig bildkvalite, jag vet)

Låt mig presentera... Athos!

Hej alla bloggläsare! (Ingen läser den här bloggen nu, men när den blivit stor och känd och välbesökt är det alltid någon som klickar sig bakåt i arkivet tills det första inlägget)

Jag heter Signe, och jag är ägare till Athos, som är en liten bichon havanaishane. Idag är han runt åtta månader har jag för mig, och han har blivit så stor sen jag fick honom när han var bäbis. Nu går jag och väntar på att han ska börja lyfta på benet när han kissar, och det känns helst sjukt att han redan är så stor. Min lilla bäbis. Som mamma är det väldigt svårt att se barnet växa upp, och man blir så chockad av hur snabbt det går.

Hursomhelst. Athos är en busig, snäll och underbart söt liten kille. Han är oftast lydig, och folk brukar säga att vi har bra kontakt. Det känns ju bra att höra. Han är faktiskt precis så som jag vill att min hund ska vara. Förutom att han äter soporna när de ligger i hallen och gnager på handtaget till den nedersta kökslådan.

Här är bilder på bäbisen (oj han kanske inte vill att jag pratar om honom som om han var ett litet barn, han är ju en stor tonåring nu... Okej, här är bilder på storkillen! Bättre så?)


På den här bilden får jag kalla honom bäbis

Ganska bäbis var han här också, fast lite äldre. Och han hade blivit friserad första gången, mustachen var ivägen.

Athos i... september? Oktober? Stora killen.

Nu så! För några veckor sen såg han ut så här. Eller ja, så ser han väl ut idag också. Så söt.

Och så här ser han ut när han sitter vid bordet. Fast det får han bara ibland.

RSS 2.0